Регистрация

Бобобти - южноафриканска мусака

Бобобти - южноафриканска мусака
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1125

Печена кайма със сушени плодове, яйца и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 4 скилидки чесън
  • 300 мл мляко
  • 2 филии бял хляб
  • 2 яйца
  • 80 г сушени кайсии
  • 80 г стафиди
  • 50 г бадеми
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 2 ч.л. захар
  • сол и черен пипер на вкус
  • 5 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна наситнете, стафидите, кайсиите и бадемите нарежете с нож. Хляба накиснете в 150 мл от млякото.

2. Сгорещете растителната мазнина в тиган и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. Добавете каймата и гответе докато стане на трохи и мазнината се изпари. Добавете сол и пипер на вкус, лютия пипер, захарта, кърито и наситнените плодове и ядки. Разбъркайте.

3. Изстискайте хляба от млякото, натрошете го в тигана и гответе още 3-4 минути, като разбърквате.

4. Съдържанието на тигана изсипете в малка тавичка с високи бордове.

5. Разбийте яйцата с млякото и с получената смес залейте каймата. Отгоре подредете дафиновите листа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта