Близалка от пилешко с кашкавал на клечка
Панирано пилешко на клечка.
Сладоледи от пилешко или пилешки шишчета с различен вид и вкус - това е рецепта за красиво и вкусно месо на клечка, която ще плени любителите на мръвките. Каналът Всегда Вкусно показва как се правят шишчета от панирани пилешки гърди, които после можете да поднесете с любимия сос за топкане - барбекю, майонезен или чеснов.
Първо се прави микс от овкусители като се смесват наситнени пресни мащерка и розмарин с люто чушле и чесън. Следва пилешкото филе да се разреже на парчета и всяко от тях да се изтъни хубаво между два намаслени листа фолио. Как точно се прави - гледайте във видеото. Изтъненото пилешко се поръсва с ароматната чеснова смес и рендосано жълто сирене и се завива на руло върху накиснати дървени или метални шишчета.
Следва да се оваля първо в брашно, полсе в разбито яйце с рендосан в него кашкавал и на финала в галета. Пържи се в тиган от всички страни за по минута-две. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ