Бишкоти с бадем
Сладки с цели бадеми и ванилия.
Необходими продукти:
- 240 г брашно
- ¼ ч. л. сода за хляб
- щипка сол
- 100 г пудра захар
- 50 г кафява захар
- 2 яйца
- 1 ч. ч. цели бадеми, печени
- 1 ч. л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 С. Разбъркайте брашното със содата за хляб и солта в дълбока купа и оставете настрана.
2. Разбийте яйцата, ваниловата есенция и двата вида захар до получаването на пяна.
3. Постепенно прибавете брашното към яйцата до получаването на лепкаво тесто. Не прекалявайте с бъркането. Добавете бадемите и размесете.
4. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и оформете нещо като продълговато руло. Ако е прекалено дълго, разделете тестото на 2 части.
5. Изпечете за 35-40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути. Важно е десерта да е охладен, за да може да се получат хубави резени.
6. Разрежете с назъбен нож на резени от по 1 см. (може и по-дебели или по-тънки - колкото по-дебели са резените, толкова по-дълго се пекат на следващата стъпка).
7. Поставете бишкотите във фурната и печете 10 минути. Обърнете от другата страна и отново печете 10 минути.
8. Извадете от фурната и след като бишкотите се охладят, ги съхранявайте в кутия с капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ