Бисквитки с шоколадов чипс на тиган
Пържени бисквити с късчета шоколад.
Необходими продукти:
- 125 г брашно с ниско съдържание на глутен, като брашно за сладкиши например, пресято
- 100 г разтопено масло
- 70 г фина захар
- шоколадов чипс, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта.
2. Прибавете внимателно брашното, до образуването на тесто.
3. Добавете шоколадовия чипс и омесете. Може да не слагате шоколадов чипс, а да оставите бисквитките само маслени.
4. Разделете тестото на малки питки.
5. Приплеснете ги с ръце.
6. Поставете бисквитките в незалепващ тиган за пържене, но не по много наведнъж, за да има място да ги обръщате.
7. Гответе 5 мин. на слаб огън.
8. Обърнете внимателно (защото са крехки и могат да се разпаднат) и гответе още 3 мин.
9. Извадете и охладете - след като изстинат, ще се втвърдят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ