Бисквитки с пушени бадеми
Домашни маслени бисквити с ядки.
Необходими продукти:
- 2 и 1/2 ч.ч. обикновено брашно
- 2/3 ч.ч. смлени пушени бадеми
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- щипка сол (по желание)
- 2 бучки (250 г) неосолено масло, размекнато
- 1 ч.ч. захар
- 1 жълтък
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разбиийте маслото със захарта на средна скорост докато се получи лек и пухкав крем. След това прибавете жълтъка и ванилията, като остържете и стените на купата.
2. Прибавете брашното, содата за хляб и солта в купата, разбъркайте хубаво. След това смесете със смлените бадеми. Разделете тестото наполовина и заоблете всяка. Увийте в найлон и оставете в хладилника за 15 мин.
3. Върху леко набрашнена повърхност, разточете всяко парче тесто с дебелина 0,3 см. С кръгла формичка за сладки (2,5 или 5 см) изрежете бисквитки от тестото, като се опитвате да са колкото се може по-близо една до друга. Сложете ги в тавичка за печене на разстояние 2,5 см.
4. Загрейте фурната на 180°С. Печете около 15 мин. или до златисто-кафяво. След това прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Може да съхранявате готовото тесто за бисквитки, увито в найлоново или алуминиево фолио, в хладилника до 1 седмица или да го замразите за до 1 месец. Преди да използвате, го размразете в хладилника.
Изпечените бисквитки могат да се съхраняват в херметически съд до 1 седмица или увити в найлоново фолио и замразени до 1 месец.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ