Бисквити с фъстъци и чай
Кафени бисквити с шоколад.
Необходими продукти:
- 200 г обикновено брашно
- 200 г фино брашно
- 125 г захар
- 100 г пудра захар
- черен чай (колкото една торбичка)
- 2 яйца
- 100 г шам-фъстък
- 100 г бял шоколад на парчета
- 1 с.л. бакпулвер
- 1 с.л. сода за хляб
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС и намаслете тавичка за печене.
2. Разбийте яйцата с щипка сол и прибавете двата вида захар и продължете да бъркате до хомогенност.
3. Смесете всички сухи необходими продукти (обикновеното и финото брашно, черния чай, бакпулвера и содата за хляб).
4. След това постепенно прибавете сухата смес към хомогенизираните течни продукти с дървена лъжица.
5. Поръсете с шам-фъстък и парчетата бял шоколад и продължете да бъркате с ръце.
6. Разделете тестото на 3 или 4 парчета. Разточете всяко парче с длани на цилиндър с височина 2 см.
7. Сложете в тавичка и печете на 180ºС около 25 мин.
8. Междувременно, смесете 3 с.л. захар в 1 ч.л. силно кафе и 1 ч.л. мляко.
9. След 20 мин. печене, извадете тавичката от фурната и намажете с четка тази смес върху цилиндърчетата и върнете обратно да се пекат още 5 мин.
10. Когато са напълно готови, нарежете косо с остър нож.
11. След това върнете отново в тавичката и печете още 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ