Домашни бисквити с фъстъци
Домашни фъстаковки или бисквити с топинг от карамелизирани фъстъци.
Необходими продукти:
- 400 г брашно
- 150 мл вода
- 1/2 ч.л. сол
- 300 г масло
- 1 опаковка бакпулвер
За фъстъчения карамел:
- 200 г фъстъци (по-добре белени)
- 2 с.л. галета
- 100 г захар
- 100 г масло
- 100 мл течна сметана (можете да замените с пълномаслено мляко)
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа.
2. Добавете солта и студеното масло и претрийте на трохи.
3. Постепенно вкарвайте водата и месете докато се получи твърдо маслено тесто.
4. Разстелете тестото върху хартия за печене в тава. Трябва да стане тънко.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или докато не стане златисто.
6. Докато се пече, се захванете с топинга. На сух тиган запечете фъстъците за кратко - докато усетите, че започват на миришат на ядки.
7. Добавете маслото, щом се разтопи, поръсете захарта. Когато се образува приятен златист карамел, налейте сметаната и добавете галетата. Разбъркайте.
8. Оставете на слаб огън за няколко минути, като бъркате почти постоянно.
9. Готовия блат извадете и нарежете на правоъгълници. Отгоре разпределете ядковия карамел.
10. Приберете в хладилник докато топингът се стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ