Бисквити с мента и черен шоколад
Хрупкави ароматни сладки с пълнозърнесто брашно.
Необходими продукти:
- 2 ¼ ч.ч. пълнозърнесто брашно за сладкиши
- ½ ч.л. сода за хляб
- 14 с.л. масло или маргарин на стайна температура
- ¾ ч.ч. захар
- ¼ ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. едра морска сол за готвене
- 2 ч.л. екстракт от мента
- 2 големи яйца (или ½ ч. ябълково пюре)
- 2 ч.ч. черен шоколад на парчета
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 180°С.
2. Разбийте брашното и содата за хляб в купа.
3. Сложете маслото или маргарина, както и двата вида захар в купата на миксер. Разбийте на умерена скорост до получаване на бледа, пухкава смес (около 2 мин.).
4. Намалете скоростта до ниска. Добавете солта, екстракта от мента и яйцата (или ябълковото пюре) и разбъркайте около минута.
5. Добавете сместа с брашното и отново разбъркайте леко.
6. Добавене парчетата шоколад.
7. Добавете няколко пълни лъжици от сместа върху тава, покрита с фолио. Наредете бисквитите на разстояние 5 см. една от друга.
8. Печете бисквитите 10-12 мин., докато се втвърдят в центъра, а краищата им придобият златист цвят. Докато печете, завъртете тавата.
9. Оставете ги да изстинат за 2 мин. върху тавата.
10. След това преместете бисквитите и изчакайте да изстинат напълно.
11.Съхранявайте изстиналите бисквити в плътно затваряща се купа. Би трябвало да издържат до 1 седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ