Шоколадови бисквити с подправки
Прекрасни шоколадови бисквити с какао и канела.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. пшенично брашно за сладкиши
- 2 с.л. бакпулвер
- 1 с.л. захар
- 2 ч.л. канела
- 1 ч.л. индийско орехче (или по-малко, ако така предпочитате)
- 3 с.л. какао на прах
- 1 ч.л. морска сол за готвене
- 2 пакетчета масло (или 1 ч.ч. маргарин), изстудено и нарязано на малки парчета
- 2 ч.ч. обикновено соево мляко (към него можете да добавите 2 с.л. царевично нишесте и да ги разбиете)
- ½ ч.ч. парчета сладко-горчив шоколад
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 200°С.
2. В голяма купа разбийте брашното, бакпулвера, захарта, канелата, индийското орехче, какаото на прах и солта.
3. С ръце смесете маслото с брашнената смес, докато получите тесто от едри трохи и буци.
4. Добавете соевото мляко и с шпатула омесете тестото. Разбърквайте, докато получите хомогенно тесто.
5. След това добавете парчетата шоколад. Отново разбъркайте, докато тестото стане еднородно. То трябва да бъде лепкаво.
6. Вземете леко намазнена тава и изсипете в нея парчета тесто колкото ¼ препълнена чаша. Наредете парчетата, така че между тях да има разстояние от 3-3,5 см.
7. Поръсете всяка бисквита обилно с кристална захар.
8. Печете 20-25 мин., докато бисквитите придобият златистокафяв цвят.
9. Прехвърлете бисквитите в тава, където да изстинат. Не чакайте да изстинат прекалено, защото са най-вкусни, когато шоколадовите парченца вътре са все още леко разтопени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ