Бисквитена торта с шоколад и портокали
Маслен кейк с шоколадов крем, бисквити и ядки.
Кексовете не са това, което бяха, защото в модерните рецепти те приличат повече на тортите от миналото, а съставките далеч не могат да се намерят в бабешките рецепти, записани на ръка върху хвърчащи листа и после прилежно прибрани в готварския тефтер за бъдещите поколения. Днес отново сме на една модерна рецепта, която пленява със семпъл и изискан изглед и същевременно заплетена конфигурация от продукти, защото тук доминират бадемите, натуралния шоколад и обезсоленото масло, които не са типични за националните ни вкусове. И все пак, щом живеем в модерния свят, то ни е писано да харесаме този десерт. Затова, ако искате да впечатлите или очаровате с него, опитайте да го направите. Не е трудно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ