Регистрация

Безмесни сарми с гъби и яйца

Безмесни сарми с гъби и яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1190

Зелеви сарми с гъбена плънка и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 зелеви листа
  • 500 г гъби
  • 50 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 4 яйца
  • сол и пипер на вкус
  • 200 мл течна готварска животинска сметана
  • пресен лук или копър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Зелевите листа измийте и залейте с вряла вода. Оставете на котлона да кипнат и варете 7-8 минути докато се отпуснат. Извадете от водата, охладете и овкусете със сол и пипер.

2. Лука наситнете, яйцата сварете, а гъбите нарежете на полумесеци.

3. Сгорещете олиото в тиган, запържете в него лука докато стане прозрачен, добавете гъбите и маслото и гответе докато гъбите омекнат. Овкусете със сол и пипер.

4. Сварените яйца обелете и наситнете в запръжката.

5. Взимайте лист зеле, пълнете с гъбената смес, като слагате по-малко количество от стандартни сарми. Завивайте и редете плънтно в тавичка.

6. Залейте със сметаната и запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

7. Сервирайте като поръсите с пресен лук или копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта