Безмесна пица с лук, гъби и сирене
Пълнозърнеста пица с бирено тесто и карамелизиран лук.
Бон Апети
Излъчен на 28.11.2016
Правим домашна пица без месо, чиято основа е доста екстравагантна. Тестото се замесва с равни порции бяло и пълнозърнесто брашно, а маята се разтваря в затоплена тъмна бира. Блатът се поставя върху вече загрята чугунена тава, а отгоре му се разпределя смес от карамелизиран червен лук и запържени гъби. Ако не сте на строги пости, можете да добавите сирене, като Лора и Стоян се спират на Камембер, но моцарелата и дори обикновеният кашкавал също биха се справили със задачата да направят още по-изтънчен вкуса на тестеното изделие. Остава само да добавите риган и да пуснете пицата да се запече.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ