Безглутенова пица от картофи с яйца
Печени картофи с яйца и топинг от колбас, кашкавал и доматен сос.
Необходими продукти:
- 2 големи картофа
- 2 с.л. олио
- 10 г масло
- сол и пипер
- 2 яйца
- 3 с.л. барбекю сос
- сух риган (ако имате)
- 120 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- няколко тънки слайса мек колбас от вид по избор (бекон, шунка, италиански салам, шпеков салам или друго)
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте, подсушете и нарежете на много тънки шайби. Подреждайте по няколко шайби една върху друга и режете напречно на тънки гредички.
2. Сипете олиото в голям тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см. Пуснете на умерен огън, добавете маслото и бъркайте докато се разтопи. След това прибавете картофените стърготини, овкусете със сол и пипер и размешайте, за да полепне добре мазнината по тях. Заравнете картофите и оставете да се изпекат за 8 минути.
3. Докато ги чакате, си разбийте яйцата със сол и пипер в купичка.
4. С помощта на чиния обърнете картофената запеканка и я върнете в тигана с неизпечената страна към дъното. Отгоре залейте с разбитите яйца. Сложете капак и оставете да се запече за 5 минути.
5. През това време си рендосайте кашкавала и нарежете колбаса на тънки парчета.
6. Намажете запеканката с барбекю сос и поръсете с риган, ако имате. Отгоре разпределете половината настъргано сирене, след това подредете слайсовете колбас и поръсете останалото сирене. Сложете отново капак и оставете за още 5 минути.
7. Извадете внимателно в чиния и нарежете на триъгълни парчета като пица. Хапвайте докато е топла.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ