Банички с пилешки гърди
Печени пилешки хапки в тестена обвивка.
Панирано пилешко без пържене се готви в Кухнята на Звездев, като пилешки филенца се увиват в точени кори и се запичат на фурна. Така хем има хрупкав елемент, хем е по-здравословно. А крайният резултат е подходящ за закуска, основно, предястие или междинно прихапване.
За да е вкусно месото, се приготвя марината от намачкани джинджифил и чесън с лимонов сок, мед и соев сос. Филето се реже на лентички, а те се заливат с ароматния сос. Можете да оставите в хладилник за другия ден или по-късно готвене, а можете и да продължите веднага с рецептата.
Точени кори за баница се редят една върху друга и се режат на квадрати. Отделно се разтапя масло на водна баня. После в корите се увиват парчетата месо - как точно става - гледайте във видеото. Готовите банички се мажат с разтопено масло, поръсват се или се топват в сусам и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Готвят се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.
По желание можете да ги поднесете с чеснов сос, кетчуп или барбекю сос за топкане. Много са апетитни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ