Баница с кайма и яйчена заливка
Солена домашна баница с месна плънка.
Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 400 грама телешка кайма
- 2 глави кромид лук
- 5 яйца
- 400 мл прясно мляко
- 3 с.л. брашно
- олио
- сол
- черен пипер
- 250 мл газирана вода
Начин на приготвяне:
Лукът се измива и нарязва. Задушава се с малко олио и каймата до получаването на смес като за мусака. Поръсваме с черния пипер и солта, разбъркваме и оставяме на хладно място за 15-20 минути.
В друг съд с малко олио запържваме брашното до зачервяване. В него наливаме прясното мляко, бъркаме непрекъснато и варим 2-3 минути, само докато получим бял леко сгъстен сос. Изсипваме го при каймата с лука и разбъркваме. Така получихме плънката за нашата баница.
В намазнена тава започваме да редим две кори - плънка, като повтаряме процедурата до свършването на корите и плънката. Завършваме с кори. Нарязваме цялата баница с остър нож на квадрати и заливаме със смес, получена от разбитите яйца и газираната вода.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ