Регистрация

Бананов хляб с шоколадова сърцевина

Бананов хляб с шоколадова сърцевина
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1138

Бананов кекс с вътрешност от шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 банана
  • 3 с.л. олио
  • 1 яйце
  • ванилия
  • 100 г захар
  • 210 г брашно
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. канела

За шоколадовия сос:

  • 70 мл течна сметана
  • 70 мл мляко
  • 2 шоколада
  • ванилия

Начин на приготвяне:

1. Обелете бананите и ги нарежете на парчета в купа. С вилица намачкайте на пюре.

2. Добавете олиото и разбъркайте с шпатула. Този кекс се меша на ръка и не бива да ви притеснява, че тестото му е на парченца.

3. Следва яйцето и пак разбъркване. После е ред на захарта и бъркане. Тук ще трябва повечко мешане, за да се разтвори.

4. Сега прибавете брашното, содата, бакпулвера и щипка сол. Размешвайте до сравнително хомогенизиране.

5. Пресипете тестото в намслена малка правоъгълна формичка с високи бордове тип терин. Печете на 180 градуса за 45-50 минути.

6. След охлаждане извадете от формичката и обърнете. С нож изрежете отгоре по-малък правоъгълник като на дълбочина срежете хляба до 2/3. След това направете напречни разрези в по-малкия правоъгълник. Така ще извадите тази част от сърцевината и то в красива форма, достойна за поднасяне към сладкиша.

7. Сгорещете сметаната и млякото и разтворете в тях натрошения шоколад. Не бива да кипват. Изчакайте да се поохлади сместа и я пресипете на мястото на извадената сърцевина.

8. Поднесете сладкиша с резени банани или други плодове и извадените парчета от кекса. С тях можете да топвате директно в шоколадовата сърцевина.

 

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта