Бананови мъфини с орехи и ванилия
Кексчета с банани, яйца, масло, орехи, ванилия и канела.
Бананови мъфини с ядки се готвят в канала Всегда Вкусно, за да покажат колко лесно могат да бъдат направени дузина сладкиши или закуски у дома, а после да зарадват любимите хора с чаша кафе или с вкусно прихапване, извадено от раницата. С приятен дъх на сладкарски подправки, с нежна мека сърцевина, разнообразена от хрупкавостта на орехи и с идеален сладък завършек от добавката на банани, тези мъфини са засищаща вкусна компания.
В купа се смесват сухите съставки - брашно, захар, сода, бакпулвер, ванилова захар, канела и нарязани орехови ядки. Разбърква се добре. В чиния се намачкват бананите с вилица, а в друга купа се разбиват яйцата с размекнато или полуразтопено масло. После банановото пюре се изсипва при яйцата, а след него - и сухите съставки. Получава се гъста нееднородна каша, която се разпределя в намазани с масло формички за мъфини.
Сладкишите се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 25 минути. Не отваряйте по време на печенето, защото ще спихнат. След изваждане проверете с клечка за зъби дали са готови. А на финала можете да хапнете докато е още топличко или да украсите с пудра захар. Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ