Регистрация

Бадемов сладкиш с млечен крем и алтернативни подсладители

Бадемов сладкиш с млечен крем и алтернативни подсладители
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 699

Безглутенов десерт от бадемово брашно с крем сирене и сметана. Можете да подсладите със стевия или еритрол, за да се получи апетитен кето десерт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г бадеми или едро бадемово брашно
  • 25 г масло
  • подсладител по желание (40 г еритрол, 2 ч.л. стевия на прах, друго) или 2 с.л. захар, ако не държите сладкишът да е кето
  • 150 мл гъста млечна незаквасена сметана (около 33% масленост)
  • 10 г еритрол, 1 ч.л. стевия на прах, друг подсладител по желание или 1,5 с.л. захар (за подслаждане на крема)
  • 150 г крем сирене

Начин на приготвяне:

1. Бдемите прехвърлете в чопър и смелете на брашно. Ако използвате директно брашно, отмерете си го в съдинка.

2. Разтопете маслото в тиган на среден котлон и изсипете бадемовото брашно. Добавете избрания от вас алтернативен подсладител или захар. Бъркайте докато усетите приятен бадемово-маслен аромат и брашното потъмнее леко. Прехвърлете го обратно в съдинката, защото ако остане в тигана дори и махнато от огъня, ще изгори.

3. Крем сиренето е добре да е на стайна температура. Прехвърлете го в купа и добавете захар или алтернативен подсладител. Разбийте с миксер.

4. Сипете сметаната при сиренето и разбийте отново.

5. Вземете коктейлни стъклени чаши и на дъното разпределете пласт бадемови трохи. След това сложете пласт крем, после пак трохи и завършете с крем. Можете да украсите с цели или филирани бадеми и листа мента. Добре е да сервирате скоро, защото трохите попиват влага от крема и ще загубят хрупкавостта си.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта