Бадемови звездички с пудра захар
Сладки с белтъци, шоколад и бадемово брашно.
Необходими продукти:
- 2 1/4 ч.ч. пудра захар (и още за допълнително поръсване)
- 3 ч.ч. бадемово брашно
- 1 1/4 с.л. смляна канела
- 2 големи белтъка
- 2 ч.л. лимонова кора
- 100 г тъмен шоколад
- звездовидна формичка за сладки
Начин на приготвяне:
1. Смесете бадемовото брашно с кората на лимона и канелата.
2. Разбийте белтъците на сняг и прибавете пудрата захар бавно, докато се получи твърда кремообразна смес.
3. Прибавете сухата смес към белтъците.
4. Поръсете с щедър слой пудра захар работната си повърхност за разточване на тестото и за изрязване на бисквитките. Постелете и тавичка за печене с пергаментова хартия.
5. Вземете половината лепкаво тесто и го поръсете с пудра захар. С помощта на също поръсена с пудра захар точилка, разточете тестото с дебелина по-малко от 10 мм. Изрежете звездичките и ги сложете върху пергаментовата хартия.
6. Продължете по същия начин с останалото тесто, като прибавите и остатъците от вече изрязаното.
7. Печете на 120ºС 30 мин. Оставете да се охлади и по желание поръсете с още пудра захар.
8. Разтопете тъмния шоколад в тенджера с двойно дъно. Сложете го в готварски пош или навито на руло парче пергаментова хартия и поръсете бисквитките. Оставете глазурата да се охлади и да изсъхне преди да поднесете или сложите в херметически съд за съхранение.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ