Регистрация

Звездно яйце или яйчена звезда

Звездно яйце или яйчена звезда
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3422

Печено яйце в красива формичка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • mалко олио за пържене
  • ½ чаша вода (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте и сипете олио в тиган за пържене.

2. Намазнете добре двете формички за курабийки от всички страни.

3. Сложете формичките в тигана, като сложите малката в голямата формичка.

4. Счупете яйцето и отделете жълтъка.

5. Сложете жълтъка в по-малката формичка, а белтъка в голямата.

6. Използвате клечка за зъби, за да разделите яйцето, ако е необходимо.

7. Продължете да пържите на ниска температура, докато е полуготово.

8. Внимателно изсипете малко гореща вода около голямата формичка за сладки, за да се готви яйцето, докато белтъка се стегне.** Можете да пропуснете сипването на вода и да продължите да пържите, докато е готово, но аз предпочитам да използвам вода, така че основата да не бъде прекалено твърда от пърженето (децата ми не я ядат такава).

9. Използвайте шпатула (с дупчици, ако сте използвали вода) , за да извадите яйцето. Внимавайте, защото жълтъка и белтъка ще се разделят само ако сте намазнили добре формичките.

10. Сложете яйцето на чиния и отстранете формичките от него.

11. Сервирайте веднага.

Забележка: ако нямате достатъчно големи формички за курабийки, използвайте пъдпъдъчи яйца вместо обикновени.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин
Време за готвене: 20 мин

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта