Баварски крем с цитрусови плодове
Цитрусов крем със сметана и чипс от портокали.
Бон Апети
Излъчен на 09.01.2017
Правим неустоимо вкусен, но и пипкав десерт с домашно приготвен баварски крем. Разбиваме поотделно жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците смесваме с мляко и сгъстяваме с царевично нишесте. Към белтъчената пяна добавяме захарен сироп и портокалов ликьор. Двата крема събираме в един и сгъстяваме с желатин. После добавяме и разбита сладкарска сметана. Така получаваме базисен баварски крем. След като се охлади, го поднасяме с домашно направен чипс от портокали - повече за него вижте във видеото с цялата рецепта за това сладкарско изкушение.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ