Бабините слепени сладки прасковки
Слепени курабийки с домашна извара.
Бон Апети
Излъчен на 21.06.2017
Сладките, които познаваме от кухнята на баба под името "прасковки" и представляват български вариант на френските макарони, вече си имат модерна рецепта за приготвяне, която е иновирана в частта с крема. Лора и Стоян показват как вместо шипков мармалад можем да си направим домашна пълномаслена извара с аромат на портокал и ванилия, с която да залепим курабийките. За целта се пресича мляко с портокалови корички, а след това сместта се оставя в цедило за една нощ. Вместо нея можете да използвате готова рикота или маскарпоне и пак ще модернизирате българския соцдесерт. На другия ден кремът се смесва с пудра захар и ванилия и тръпне в очакване на домашните курабийки.
За тях замесваме традиционно тесто за сладки с бакпулвер, яйца и лимонови корички. Оформяме топчета и печем. А след това издълбаваме както е показано във видеото и залепваме с крема. Ако държите на традиционния вид на десерта, то ви трябват и няколко капки червена сладкарска боя, с която да намажете едната половина от сладките и след това да топнете в кристална захар. Листенце мента за украса и десертчетата са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ