Артишок с чесън и пармезан
Печен артишок във фолио.
Необходими продукти:
- 4 артишока
- 200 г пармезан
- 8 скилидки чесън
- зехтин
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Всяка от главите артишок измийте добре. После с ножица отстранете твърдите крайща на страничните листенца, а най-горните отрежете с нож, за да се получи плосък завършек.
2. Чесъна намачкайте с 1 ч.л. сол, а получената паста размесете с 2 с.л. зехтин. Магданоза наситнете, а пармезана - рендосайте.
3. Откъснете си 4 щедри листа алуминиево фолио.
4. Постевете глава артишок върху фолиото. Ако има израстък от дръжката, го отрежете, за да може да застане статично. Покапете със зехтин, като разлиствате и капете навсякъде. После овкусете със сол и пипер, след това намажете с чесновата паста. На финала разпределете пармезана. Завийте във фолиото. Повторете и с останалите три главички.
5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.
6. След изпичане разгърнете от фолиото и сервирайте, като поръсите с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ