Американски сандвич за закуска със сирена, яйце и колбас
Американска закуска от топли сандвичи с шунка и кашкавал, гарнирани с яйце и поднесени с авокадо, зеленчуци и плодов сок.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 8 слайса кашкавал за сандвичи
- 4 слайса обикновен кашкавал или моцарела
- 400 г шунка или бекон на слайсове
- връзка магданоз или кориандър
- 1 авокадо
- 4 филии хляб
- 4 с.л. олио
- 30 г масло
- зеленчуци по избор
- прясно изцеден плодов сок
- хаш браунс или рьощи, за да се спази традицията и ако подозирате, че може да не се нахраните (повече за разликата между хаш браунс, рьощи и пататник - вижте тук)
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си под ръка на близкия плот 2 големи или 4 по-малки чинии, в които ще наредите закуската.
2. В тиган с незалепващо покритие разтопете половината масло на слаб към умерен огън и поставете две от филиите за по минута. След това обърнете и сложете върху хляба по слайс кашкавал за сандвичи.
3. Над него сложете половината от шунката или бекона, след това сложете по плочка обикновен кашкавал и завършете с кашкавал за сандвичи.
4. Поставете капак на тигана и дръжте така три минути. После извадете в две отделни чинии. Повторете упражнението с останалите количества масло, хляб, кашкавал, колбас и сирене за сандвичи.
5. Сгорещете 1 с.л. олио в същия тиган на умерен огън и запечете яйце. Метнете директно върху един от готовите сандвичи. Оставете жълтъка рохък за по-красиво. Повторете и с останалите три яйца.
6. На финала украсете сандвича с пресен магданоз или кориандър и поднесете с резени авокадо, пресен зеленчук, хаш браунс и чаша фреш. Тази закуска ще ви задържи сити за повечко часове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ