Лека английска закуска с гъби и боб
Бърза засищаща закуска без месо в стил брънч.
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 филийка хляб
- гъби
- печен боб
Начин на приготвяне:
1. Изрежете кориката на хляба и с помощта на чаша пробийте дупка в средата на филийката.
2. Оставете печения боб в съд на слаб огън и разбърквайте от време на време.
3. Сложете малко зехтин и бучка масло в оребрен тиган. Когато се сгорещи, изпечете филийката хляб до златисто от едната страна. Обърнете и счупете яйцето в дупката.
4. Прибавете няколко гъби в тигана и ги полейте с малко лимонов сок. Оставете всичко да се сготви.
5. Поднесете със стрък розмарин или пържен лист градински чай, като овкусите преди това яйцето със сол и прясно смлян пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ