Американски макарони с месо и домати на тиган
Солени макарони без варене на тиган в доматен сос с кайма, горчица и чесън.
Необходими продукти:
- 2 глави лук около 170 г общо
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 450-500 г кайма смес
- 800 мл домати на кубчета в собствен сос
- 1 ч.л. сол
- щипка захар
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 20-30 мл лют сос по желание (или 30 мл кетчуп, ако не ядете люто)
- 2 с.л. горчица
- 700 мл пилешки бульон (може да разтоврите кубчета във вода, но тогава не добавяйте сол в ястието)
- 350 г дребни макарони или друга ситна паста по избор
- 80 г кашкавал, чедър или друго твърдо жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на кубчета. Не е нужно да е прекалено ситен.
2. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и изсипете лука. Гответе и бъркайте 3 минути.
3. Минете през преса чесъна в тигана и размешайте. Оставете за 1 минута.
4. Добавете кайамата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Залейте с доматите, прибавете захарта, горчицата, солта, пипер и чили сос или кетчуп. Мешайте докато закъкри.
5. Сипете бульона. Ако е топъл - още по-добре. Щом заври, добавете пастата и разбъркайте хубаво.
6. Намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и оставете да се готви 18 минути.
7. Разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии. Отгоре рендосайте избраното от вас жълто сирене и сервирайте топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ