Азиатски палачинки с плънка от свинско
Печено свинско във фолио с доматен и соев сос, захар и портокалов сок.
Необходими продукти:
- 1 парче шарено свиснско месо без кожа около 700 грама
- 8 с.л. соев сос
- 2 ч.л. кафява захар
- 2 ч.л. портокалов сок (ако имате под ръка)
- 3 ч.л. доматено пюре
- подправки на вкус - кимион, черен и червен пипер, чубрица и др.
- наситнени листа зелена салата (около 2 шепи)
- 1-2 краставици, нарязани на ивички
- 4-6 стръка наситнен пресен лук
- 12-16 готови палачинки, както ги правите по любимата си рецепта
Начин на приготвяне:
1. Пуснете фурната да загрява на 190 градуса.
2. Вземете голям лист метално фолио и от гладката страна в средата му сложете свинската мръвка.
3. Направете в нея разрези с дължина от около 2 см. и обтрийте хубаво със соев сос, подправки, захар, портокалов сок и доматено пюре.
4. Увийте хубаво месото и го оставете да се пече около час. През това време можете да си приготвите палачинките.
5. Извадете месото от фурната и го охладете. Нарежете на хапки, полейте с още малко соев сос или събралия се сос от фолиото, пресипете в тавичка и го върнете да се запече до хрупкавост.
6. Можете да сервирате в два варианта - отделно палачинките, месото и наситнените зеленчуци така, че всеки да си увива в тестените плоски питки колкото плънка му е вкусно или пък да ги загърнете предварително и да сервирате директно готовите порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ