Азиатски омлет с ориз и бекон
Омлет с месо и аншоа.
Необходими продукти:
- 6~8 ленти бекон (или повече, по желание)
- 3 ч.ч. сварен ориз
- 1 глава лук (3/4 счукан, 1/4 фино нарязан)
- 300 г печурки
- 3 скилидки чесън
- 4 яйца
- кетчуп
- доматено пюре
- 2 филета аншоа
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
На пържения ориз:
1. Сотирайте бекона в тиганче заедно с 3/4 от лука, така че всичко да се карамелизира. Добавете филетата аншоа и 2 скилидки счукан чесън и продължете да разбърквате.
2. Добавете студен ориз (най-добре сварен предишния ден) и сотирайте, така че зрънцата да се отделят едно от друго. Сложете няколко капки кетчуп към сместа докато я разбърквате, като внимавате вкусът му да остане само като акцент, а не да преобладава.
3. Сложете готовия ориз в голяма чиния, така че да го покриете с омлета.
На омлета:
1. Разбийте яйцата и ги изпържете на омлет.
2. Поднесете върху ориза със сос, приготвен като сотирате в зехтин другата скилидка чесън, гъбите и фино нарязания лук, заедно с доматеното пюре и още малко кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ