Азиатска салата с краставица и репички
Зудълс с джинджифил, пресен лук, сусам, репички и азиатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 05.04.2017
Пролетта може да оживее и в азиатските салати, които имат особен специфичен вкус, но се приготвят от същите пролетни зеленчуци, които се намират и в България. Ако обичате да експериментирате с храната, тази рецепта е точно за вас, защото представлява люта китайска салата от краставица и репички.
Краставицата се нарязва на лентички и се залива със смес от наситнени джинджифил и пресен лук със сусам, рибен и соев сос, сусамово олио, лют пипер и оризов оцет. Оставя се настрани докато зеленчукът се овкуси с подправките, а през това време приготвяме топинга от репички с ядки. Нарязаните на полумесеци репички се смесват с кимион, бадеми и фъстъци, запечени на тиган и се поръсват върху салатата. Ето ви едно нискокалоринчно, люто и различно предястие от Далечния Изток.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ