Азиатска пуешка супа със спагети
Супа от пуешко с подправки върху основа от нудли или паста.
Необходими продукти:
- 600 г пуешко месо (може и някой друг пуешки кокал да пуснете, ако ви се намира)
- 2,5 л вода
- 1 морков
- 1/2 глава лук
- 10 зърна черен пипер
- 3-4 зърна бахар
- 2-3 карамфилчета
- 1-2 дафинови листа
- 1 звездичка анасон, ако имате
- 1 пръчица канела (можете да сложите 1/3 ч.л. канела на прах, но придава по-малко аромат и остава в ястието)
- 1 с.л. сол
- спагети, талятели или азиатски спагети по желание (около 200 грама) + вода и сол за варенето им
За поднасяне:
- соев сос
- люто чушле
- магданоз
- пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Измийте месото и го положете на дъното на голяма тенджера. Ако имате и кокали, добавете ги. Залейте с водата, кипнете на силен огън, намалете на умерен и варете 2 минути. След това отпенете.
2. Добавете 1 цял обелен морков, 1/2 обелена глава лук (цяло парче), черния пипер, бахара, карамфилчетата, дафиновите листа, анасона, канелата и солта. Намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и варете 1:30 часа.
3. Извадете мръвките, прецедете бульона и изчакайте месото леко да се охлади.
4. През това време сварете избраната от вас паста, спагети или нудли според инструкциите на паковката.
5. Разпределете пастата в 4-5 индивидуални чинии. Подгрейте бульона, ако е истинал. Месото нарежете на парчета и подредете върху спагетите. Отгоре залейте с врял бульон.
6. Поръсете с наситнени листа магданоз, парченца люто чушле и нарязан косо пресен лук. Поднесете със соев сос встрани - ако някой желае, да си капне в супата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ