Пуешка супа с кнедли
Супа с кайма, пуешко, царевица и пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 7-8 ч.ч пуешки или зеленчуков бульон
- 1 с.л. зехтин
- 1 дафинов лист
- 1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.ч. моркови, обелени и нарязани на кубчета
- 1 ч.ч. целина, нарязана на кубчета
- 2 ч.л. прясна мащерка, розмарин и/или градински чай - нарязани (може и трите)
- 1/2 ч.л. сол и пипер
- 2 големи яйца
- 6 с.л. брашно, ако трябва и още
- 2 ч.ч. останала кайма
- 2 ч.ч. накъсано останало пуешко
- 1 ч.ч. останали царевични зърна - по желание
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в тенджера на среден огън и прибавете лука, чесъна, дафиновия лист, морковите и целината и гответе до омекване. Поръсете със сол/пипер и подправки, след няколко минути сипете и бульона. Оставете да заври и продължете да готвите зеленчуците 10 мин.
2. Междувременно в малка купа разбийте яйцата, брашното, солта и пипера до гладка смес. Прибавете каймата и бъркайте докато се получи хомогенна смес. Ако тестото е много меко, сложете още брашно, докато се оформят кнедлите. Направете топчета с помощта на две лъжици от сместа за кнедли и пуснете във врящата супа. Гответе докато кнедлите изплуват на повърхността - 3-4 мин. Сложете пуйката, царевицата (ако искате) и оставете да ври докато се стоплят хубаво. Поднесете веднага, ако желаете с малко препечен хляб, да попие бульона.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ