Регистрация

Агнешко с пресни картофи и зелен боб

Агнешко с пресни картофи и зелен боб
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1790

Пролетно агнешко с картофки, пресен чесън и зелен фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут или плешка (около 2,3 кг)
  • 1,2 кг пресни картофи
  • 500 г зелен фасул (можете да използвате както пресен, така и замразен, но най-добре си купете от кенийския сорт, който е нежен и крехък)
  • 6-8 стръка пресен чесън
  • сол и пипер на вкус
  • 6 скилидки чесън
  • 100 г масло
  • мащерка и джоджен на вкус

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте и по-големите от тях нарежете на половинки. По-малките оставете цели. Прехвърлете ги в тава.

2. Добавете зеления фасул, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

3. Чесъна намачкайте на паста, маслото размекнете и разбъркайте с чесъна, след това добавете и подправките.

4. Обтрийте първо агнешкото със сол и пипер и след това с маслено-чесновата смес. Положете върху картофите. Встрани от мръвката подредете целите стръкове пресен чесън, като отрежете края на перцата им.

5. Увийте с фолио и бутнете в предварително загрята на 250 градуса фурна. След това веднага намалете температурата на 160 и оставете да се готви за 4 часа.

6. Разгърнете фолиото, увеличете градусите на 180 и гответе около 25 миути докато месото хване апетитна коричка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта