Агнешки ребърца на скара или фурна
Мариновано агнешко с подправки и соев сос.
Необходими продукти:
- 3 кг агнешки ребра с месце по тях
- 6 с.л. зехтин
- 6 скилидки чесън
- 1 с.л. горчица
- 6 с.л. соев сос
- 2 с.л. сух риган
Начин на приготвяне:
1. Разрежете агнешките ребра на парчета от по 3-4 ребра.
2. В голяма купа смесете зехтина с намачкания чесън, соевия сос, горчицата и ригана. След това овъргаляйте добре парчетата в соса и приберете в хладилник за 1 час или цяла нощ.
3. Маринованите ребра запечете на скара, грил или грил тиган. Друг вариант е да ги подредите в голяма тава, застлана с хартия за печене и да готвите на фурна. Тогава можете да увиете с флио и да печете 1 час на 180 градуса, а след това да разгърнете и да допечете за още 30-тина минути.
4. Сервирайте с гарнитура от печени зеленчуци или свежа зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ