Агнешки ребра с коричка от подправки
Печени агнешки ребра с хлебни трохи и магданоз.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг агнешки ребра с месо по тях
- 50 г масло
- 3 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- 2 глави лук
- 2 стебла целина
- 2 моркова
- 10 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 2 филии бял хляб
- връзка магданоз
- още масло и олио при необходимост
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте със сол и пипер агнешкото мсо, като се опитате да запазите ребрата цели или в комплект по няколко.
2. Сгорещете 1 с.л. олио и пуснете в нея маслото. След това запечатайте ребрата от двете страни за по 2 минути в мазнината. Извадете ги.
3. Добавете още 2 с.л. олио в тигана от агнешкото и запържете вътре нарязания на полумесеци лук. Щом започне да позлатява, добавете морковите, 3 скилидки чесън и целината - нарязани на ситно. Гответе 5-6 минути на умерен огън и пресипете в тава.
4. Отгоре сложете ребрата. Увийте оголените краища на кокалите с алуминиево фолио, за да не прегарят.
5. Печете в предврително загрята на 220 градуса фурна за 8-10 минути, докато приготвите останалата част.
6. Добре е предварително да сте си запекли хляба на тостер или фурна само колкото да се изсуши, без да се препича. След това го сложете в чопър и смелете на трохи.
7. Главата червен лук наситнете силно и запържете в съвсем малко олио и масло, като можете да ползвате тигана от запечатването без да го миете. Щом лукът омекне, добавете към него намачкания на паста чесън, наситнения магданоз и хляба и махнете от огъня.
8. Извадете тавата и намалете фурната на 180 градуса. Обтрийте месото с получения магданозен сос и върнете във фурната за 30-тина минути или докато не предположите, че месото е готово.
9. Сервирайте изпечените мръвки по желание с намачкани сварени картофи със сметана, сол и индийско орехче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ