Агнешки ребра с галета
Мариновано агнешко с розмарин и горчица.
Необходими продукти:
- 1 агнешко каре (с 6 ребра) (почистени от сланината)
- 2 стръка розмарин
- 4 скилидки чесън
- ¼ ч.ч. + 1 с.л. зехтин екстра върджин
- 3 с.л. дижонска горчица
- ½ ч.ч. галета
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете агнешкото каре в плътно затворен найлонов плик или в плитък съд, добавете розмарин, чесън и ¼ ч.ч. зехтин и го мариновайте за не по-малко от 1 ч. (най-много за една нощ).
2. Извадете агнешкото от маринатата и отстранете розмарина и чесъна. Избършете излишната мазнина. Подправете агнешкото обилно със сол и черен пипер.
3. Предварително загрейте фурната до 180°C.
4. Сложете един тиган на котлон на средно висока степен. Сложете в него 1 с.л. зехтин и запържете агнешките ребра от едната страна за около 4-5 мин., докато покафенеят. Отстранете от огъня.
5. Обърнете ребрата с неопържената страна надолу. Намажете запържената страна с дижонската горчица. След това покрийте агнешкото с галета.
6. Сложете тигана във фурната и печете 20-25 мин. на средна степен (в зависимост от големината на агнешкото каре). Оставете го да изстине за 15 мин. и го разрежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ