Регистрация

Агнешки ребра с галета

Агнешки ребра с галета
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3121

Мариновано агнешко с розмарин и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешко каре (с 6 ребра) (почистени от сланината)
  • 2 стръка розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • ¼ ч.ч. + 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • ½ ч.ч. галета
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете агнешкото каре в плътно затворен найлонов плик или в плитък съд, добавете розмарин, чесън и ¼ ч.ч. зехтин и го мариновайте за не по-малко от 1 ч. (най-много за една нощ).

2. Извадете агнешкото от маринатата и отстранете розмарина и чесъна. Избършете излишната мазнина. Подправете агнешкото обилно със сол и черен пипер.

3. Предварително загрейте фурната до 180°C.

4. Сложете един тиган на котлон на средно висока степен. Сложете в него 1 с.л. зехтин и запържете агнешките ребра от едната страна за около 4-5 мин., докато покафенеят. Отстранете от огъня.

5. Обърнете ребрата с неопържената страна надолу. Намажете запържената страна с дижонската горчица. След това покрийте агнешкото с галета.

6. Сложете тигана във фурната и печете 20-25 мин. на средна степен (в зависимост от големината на агнешкото каре). Оставете го да изстине за 15 мин. и го разрежете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта