Регистрация

Агнешка карантия с печурки



Агнешка карантия с печурки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2091

Агнешки момици или агнешки тимус със зеленчуци и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.03.2017

Често се задава въпроса как се готвят момици или познатата жлеза тимус, която на българския пазар се продава рядко, но се намира в някои заведение. Вкусът на момиците наподобява този на мозък или бели бъбреци, а техниката на приготвяне започва от почистването им, което става лесно, ако отделите повече време. Първо трябва да ги накиснете във вода с морска сол и лимон и да ги оставите в хладилник за една нощ. Следва да ги затиснете с тежък предмет в кърпа или домакинска хартия, за да отделят задържаната вода. Чак после можете да ги панирате или пържите според избраната от вас рецепта.

Лора и Стоян ги запържват в масло и ги поднасят върху гарнитура от пържени печурки с магданоз и червен лук с чесън и резене. Отгоре заливат с маслен сос с вино и подправки, за да се получи вкусна сочна идилия по български. Вижте как можете да я направите у дома си:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта