Агнешка карантия с печурки
Агнешки момици или агнешки тимус със зеленчуци и гъби.
Бон Апети
Излъчен на 23.03.2017
Често се задава въпроса как се готвят момици или познатата жлеза тимус, която на българския пазар се продава рядко, но се намира в някои заведение. Вкусът на момиците наподобява този на мозък или бели бъбреци, а техниката на приготвяне започва от почистването им, което става лесно, ако отделите повече време. Първо трябва да ги накиснете във вода с морска сол и лимон и да ги оставите в хладилник за една нощ. Следва да ги затиснете с тежък предмет в кърпа или домакинска хартия, за да отделят задържаната вода. Чак после можете да ги панирате или пържите според избраната от вас рецепта.
Лора и Стоян ги запържват в масло и ги поднасят върху гарнитура от пържени печурки с магданоз и червен лук с чесън и резене. Отгоре заливат с маслен сос с вино и подправки, за да се получи вкусна сочна идилия по български. Вижте как можете да я направите у дома си:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ