$ 250 за сандвич с трюфели, белуга и гъши дроб
Японски ресторант в Манхатън прави глезарски сандвич със специални съставки.
Сандвичите са една от най-консумираните храни в САЩ и почти всеки американец си има свой любим тип, който ревностно предпочита. За разлика от България, където вкусовете на нашенеца предпочитат месото в плънката между филийките да е пилешко или свинско, янките се спират предимно на телешкото и то не само за бургери, но за всякакви ястия.
Нов тип сандвич с телешко кара американеца да плати за невероятния вкус на бързата храна 250 долара. На пръв поглед цената изглежда много, но собственика на японски ресторант в Манхатън смята, че ястието си заслужава и няма да изгони посетителите, въпреки че ще бръкне в джоба им. Създателят на сандвича е убеден, че мнозина ще се влюбят в невероятния вкус и ще оценят, че съставките за приготвянето са наистина скъпи и качествени.
Скъпият сандвич се прави от пълнозърнести хлебчета, между които се слага хайвер от белуга, пастет от гъши дроб, специално телешко, трюфели, сотирано патешко месо, зеленчуци и специален сос, който е тайна, но цената на продуктите за приготвянето му не са по-ниски от тези на останалия пълнеж. Опиталите го твърдят, че долавят пикантен привкус, пасирани яйчени жълтъци, синьо сирене, дижонска горчица, но не могат да определят какво още точно има в него.
А защо телешкото е специално? Въпреки изобилието от говеждо месо, което се произвежда в територията на САЩ, нужната суровина за сандвича се поръчва от Япония. Направата на телешкото е много важна, защото има няколко секунди, в които то трябва да спре да се готви и ако не бъдат улучени, се изхвърля и се прави нов опит. Готвачът обяснява, че ако се вдигне по-рано от огъня, евентуално допичане след охлaждане ще промени вкуса му. Ако пък се забави с махането му, то също е негодно. Индикация, че това е перфектното месо е побеляването му при натиск с пръст в центъра. Ако това избледняване не се появи, месото отива на боклука.
Заведението „Друго измерение в кухнята на Манхатън“ залага и на по-евтини храни с автентични азиатски продукти, но управителят смята, че множеството американци могат да отделят поне веднъж месечно 250 долара, за да зарадват небцето си с нещо наистина вкусно и добре сготвено.
Вижте множество РЕЦЕПТИ ЗА САНДВИЧИ от kulinarno.bg.
ПОДОБНИ СТАТИИ
Как се съхраняват трюфели и готвене с трюфели в домашната кухня. виж още »
В най-скъпия мексикански сандвич има златни нишки и черен хайвер. виж още »
Бургерът с телешко бори махмурлука и дарява на тялото сила и енергия. виж още »
КОМЕНТИРАЙ