Сандвич с домати, кашкавал и билки
Сандвич за гладници без месо и с аромат на бабината кухня.
Необходими продукти:
- хляб, бял ръчен, пълнозърнест или друг по ваш избор
- домат, розов по възможност
- кашкавал
- топено сирене
- щипка риган
- щипка мащерка
- щипка чубрица
- зехтин
- сол
* Количеството на продуктите зависи от броя на сандвичите.
Начин на приготвяне:
1. Запичате филиите хляб до зачервяване от двете им страни на горния реотан на фурната. Вадите ги от фурната, но я оставяте да работи.
2. Филиите поръсвате със зехтин, чубрица и сол.
3. Върху тях редите нарязаните на шайби домати и ги поръсвате с риган.
4. Върху доматите редите нарязаният на ленти кашкавал и накъсвате на парчета малко топено сирене. Най-отгоре поръсете кашкавала с щипка мащерка.
5. Връщате филиите във фурната и печете още 5-6 мин. или до зачервяване на кашкавала.
6. След като ги извадите, ги оставете да отпочинат 5 мин. Така ароматите на билките ще имат време да се смесят с продуктите.
Съвършенството на сандвича е в неговата простота и използването на хубави продукти. Дявола е в детайлите. Ако хляба не е вкусен няма как да се получи и добър сандвич. Същото важи и за домата. Предварителното зачервяване на филиите пък им придава хрупкавост а знем че тя е важен детайл, който допълва цялостното изживяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ