Ябълков сладкиш в буркани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч.л. бакпулвер
2/3 ч мазнина
2 ч. л. сода за хляб
2 2/3 ч кристална захар
1 1/2 ч. л. сол
4 големи яйца
1 ч.л. канела
2 ч ябълково пюре
2 ч. л. карамфил
2/3 ч вода
2/3 ч ядки; нарязани - по желание
3 1/3 ч брашно - пресято
8 стерилизирани във вряща вода буркана (по 340 г) с винтови капачки
Намажете стерилизираните и изсъхнали на въздух буркани с мазнина и заделете. Разбийте на крем мазнината и захарта. Разбийте с яйцата, едно по едно, докато сместа е светла и пухкава. Добавете ябълковото пюре и водата; заделете. В друга купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и карамфила. Смесете сухите съставки в ябълковото пюре. Добавете ядките. Изсипете сместа в бурканите, като ги напълвате на около половина. Поставете бурканите върху тавичка. Пече се в предварително загрята на 160°С фурна за 35-40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на всеки сладкиш излезе чиста. Махнете бурканите от фурната, един по един и поставете капачките и завинтете здраво. Оставете бурканите да се охладят. Съхранявайте бурканите на хладно и сухо място.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ