Регистрация

Ябълков сладкиш

Автор:
марина цекова
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
759
Оцени рецептата

6-7 големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на филийки

1/3 ч вода

1/4 ч захар

2 ч брашно

3/4 ч захар

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч маргарин

1 жълтък

2 ч.л. маргарин

 

Загрейте фурната до 190С. Намажете разглабяща се форма за торта с маргарин. В голям съд, задушете резените ябълка с водата и 1/4 чаена чаша захар, докато ябълките поомекнат. Отцедете и заделете. В малка купа, смесете брашното, 3/4 чаша захар и бакпулвера. Нарежете 1/2 чаша маргарин в сместа и разбъркайте хубаво. Добавете жълтъка. Заделете 1 чаша от брашнената смес за заливка. Притиснете останалото по дъното и стените на съда. Изсипете отцедените ябълки отгоре. Покрийте със заделената смес и поръсете с 2 ч.л. маргарин на бучки. Пече се в продължение на 1 час или докато коричката е златисто кафява.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта