Ябълков сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6-7 големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на филийки
1/3 ч вода
1/4 ч захар
2 ч брашно
3/4 ч захар
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч маргарин
1 жълтък
2 ч.л. маргарин
Загрейте фурната до 190С. Намажете разглабяща се форма за торта с маргарин. В голям съд, задушете резените ябълка с водата и 1/4 чаена чаша захар, докато ябълките поомекнат. Отцедете и заделете. В малка купа, смесете брашното, 3/4 чаша захар и бакпулвера. Нарежете 1/2 чаша маргарин в сместа и разбъркайте хубаво. Добавете жълтъка. Заделете 1 чаша от брашнената смес за заливка. Притиснете останалото по дъното и стените на съда. Изсипете отцедените ябълки отгоре. Покрийте със заделената смес и поръсете с 2 ч.л. маргарин на бучки. Пече се в продължение на 1 час или докато коричката е златисто кафява.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ