Шоколадов пай Ани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 чаша масло (не маргарин)
4 супени лъжици захар
2 чаши брашно
За плънката:
170 г шоколад, натрошен
1/4 чаша царевичен сироп
1/4 чаша вода
1/2 чаена чаша захар
1/4 чаша вода
1 белтък
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 чаша сметана за разбиване
На блата: Смесете маслото и захарта и се добавя брашното. Бъркайте до ронлива смес (около 3 минути на средна скорост). Притиснете 2/3 от сместа в тавичка за пай или разглабяща се форма за торта и заделете остатъка в малка тавичка. Изпечете на 180С в продължение на около 15 минути (или до светло кафяво). Разбъркайте съдържанието на малката тавичка веднъж по време на готвене, за да се натроши. След като се изпече, сложете в хладилника, за да се охлади напълно.
На плънката: Разтопете шоколада в царевичния сироп и 1/4 чаша вода. Разбърква се и се слага в хладилника, за да се охлади напълно. Комбинирайте захарта, другата 1/4 чаша вода, белтъка, ванилията и лимоновия сок. Разбийте на висока скорост, докато се оформят връхчета (това отнема време, около 20 минути). В отделна купа разбийте сметаната до сгъстяване. Смесете сметаната и половината шоколадова смес с белтъка. Изсипете в блата. Поръсете с другата половина шоколад върху пълнежа и нарежете с нож. Поръсете с трохите и се охлажда докато стегне (около два часа).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ