Регистрация

Ябълков пай с джинджилова сметана

Автор:
Savatova
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

За блата:

1 готово тесто

За топинга:

3 с.л. несолено масло; меко

1/4 ч + 2 с.л. захар

1 ч.л. канела

2 с.л. брашно

За пълнежа:

1 1/3 ч заквасена сметана

2/3 ч захар

1/4 ч.л. сол

2 ч.л. ванилия

2 големи яйца

3 с.л. брашно

5 големи ябълки

За джинджиловата сметана:

1 1/2 ч добре охладена сметана за разбиване

3 с.л. пудра захар

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч фино нарязан захаросан джинджифил

 

Разточете тестото на слой с дебелина 0,3 см върху леко набрашнена повърхност и го сложете на дъното на тавичка за печене на пай, като подгънете краищата навътре. Оставете в хладилника, докато приготвяте останалото. : Пригответе топинга: В малка купа смесете маслото, захарта, канелата и брашното, докато сместа се комбинира добре и оставете в хладилника, покрито, докато правите плънката. За плънката: В голяма купа разбийте заквасената сметана, захарта, солта, ванилията, яйцата и брашното, докато сместа е гладка. Добавете на ябълките, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на тънки филийки и се разбърква хубаво. Изсипете плънката в охладения блат, загладете отгоре и натрошете топинга равномерно отгоре. Печете в средата на предварително загрята на 180С фурна за 1 до 1 1/4 часа или докато блатът е златист и ябълките омекнат. Оставете да изстине напълно. Сервирайте пая с джинджифилова бита сметана. За джинджиловата сметана: В купа, разбийте с миксер сметаната докато се оформят меки връхчета и добавете захарта и джинджифила и разбийте на сместа на сняг. Прибавете 1/4 чаша захаросан джинджифил, прехвърлете битата сметана в купа за сервиране и гарнирайте с допълнително захаросан джинджифил.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта