Регистрация

Ябълков десерт

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

1/4 чаша масло - разтопено

2 големи ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани

1/3 чаша кафява захар

За тестото:

1/2 чаша масло - разтопено

1/2 чаша меласа

1/2 чаена чаша захар

1/3 чаша кафява захар

1 яйце

2 чаши брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка канела

1 чаена лъжичка джинджифил, смлян

1/2 ч.л. карамфил

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче

3/4 чаша горещ чай

 

Налейте маслото в квадратна тавичка. Подредете ябълките отгоре и поръсете с кафявата захар и оставете настрана. За тестото, смесете маслото, меласата, двата вида захар и яйцето в купа и се разбърква добре. Смесете сухите съставки; добавете захарната смес като редувате с горещия чай. Разбърква се добре, изсипва се върху ябълките. Пече се на 180С за 45-50 минути или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излезе чиста. Охлажда се в продължение на 3-5 минути. Разхлабете страните и обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта