Ябълков датски сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакета активна суха мая
1/4 ч топла вода
3/4 ч мляко
Захар
2 ч.л. сол
1 1/3 ч масло или маргарин, разделени
1/2 ч.л. лимонов екстракт
3 яйца, разбити
4 1/2 ч брашно
1 консерва 560 г нарязани ябълки
3 ч.л. канела
Поръсете сухата мая във водата. Оставете да престои няколко минути, после се разбърква, докато се разтвори. Изсипете горещото мляко над 1/3 чаша захар, солта и 1/3 чаша масло. Охладете, докато стане хладко. Добавете сместа с маята. Добавете екстракта от лимон и яйцата. Добавете брашното постепенно. Сложете тестото в намазана правоъгълна тавичка. Оставете в хладилника в продължение на 1 до 2 часа. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете на правоъгълник. Намажете 1/3 чаша масло или маргарин върху 2/3 от тестото. Прегънете ненамазаното тесто отгоре. Прегънете третата част върху първите две. Разточете тестото до първоначалния му размер и този процес се повтаря два пъти, като се използва останалото масло. Върнете тестото в хладилника и охладете за през нощта. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник. Нарежете на ленти. Завъртете и оформете всяка лента на спирала. Сложете няколко отцедени резенчета ябълка в центъра на всяка спирала. Поръсете с канела, смесена с 1/2 чаена чаша захар. Покрийте. Да втаса на топло място, без течение, докато удвои обема си. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за 12 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ