Регистрация

Шоколадово-малинови сладки

Автор:
violeta
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

1 ч неосолено масло

140 г неподсладен шоколад, натрошен

2 ч захар

4 големи яйца

2 ч.л. екстракт от ванилия

1 1/4 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч нарязани препечени орехи

1/2 ч сладко от малини

 

Намажете с масло тавичка за печене. Разтопете маслото и шоколада в голяма тенджера на слаб огън, като се разбърква непрекъснато до гладкост. Отстранете от огъня. Смесете със захарта, след това с яйцата и ванилията. Смесете брашното, бакпулвера и солта в малка купа. Добавете ги при шоколадовата смес и разбийте, докато се слеят. Добавете ядките. Изсипете 2 ч тесто в тавата. Замразява се до втвърдяване, около 10 минути. Загрейте фурната до 175ºС. Намажете тестото в съда с малиновото сладко. Изсипете останалото тесто отгоре. Оставете да престои 20 минути на стайна температура, за да се разтопи долния слой тесто. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 35 минути. Прехвърля се върху решетка, за да се охлади. Нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта