Шоколадово-канелено руло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 големи яйца
1 ч захар
1/3 ч вода
1 ч.л. кафеен ликьор
3/4 ч брашно
1/4 ч какао
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
какао
2 с.л. кафеен ликьор
1 ч сметана за разбиване, охладена
3 с.л. пудра захар
1 с.л. кафеен ликьор
1 ч.л. канела, смляна
За крема:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Постелете восъчна хартия в плитка тавичка. Намаслете щедро хартията. В купа разбийте яйцата на висока скорост, докато се сгъстят (5 минути). Постепенно добавете захарта. Разбийте с водата и 1 чаена лъжичка ликьор на ниска скорост. Постепенно се добавят брашното, какаото, бакпулверът и солта, като се разбива само докато тестото е гладко. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 12 - 15 минути. Веднага разхлабете краищата от стените на съда; обърнете върху кърпа, поръсена щедро с какао. Махнете фолиото. Докато е още горещо, внимателно навийте на руло с кърпата откъм тесния край. Охладете върху решетка най-малко 30 минути. Развийте рулото. Поръсете с 2 с.л. ликьор и намажете с крема; навийте отново. Поръсете с какао и се съхранява в хладилник до поднасяне.
За крема:
Разбийте всички съставки в изстудена купа на сняг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ