Шоколадово-бананов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г масло или маргарин
1 1/2 ч захар
2 големи банана, зрели, обелени; намачкани на каша
1/2 ч какао на прах
1 ч.л. ванилов екстракт
4 яйца
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/2 ч заквасена сметана
Пудра захар
За шоколадовия пълнеж:
4 с.л. масло, разтопено и охладено
1/2 ч кафява захар
1/2 чаша брашно 170 г полусладък шоколад, натрошен
1/2 ч натрошени орехи
1/2 ч.л. смлян бахар
Загрейте фурната до 180ºС. В голяма купа разбийте заедно маслото и захарта с електрически миксер на средна скорост, докато са добре смесени, за 1 - 2 минути. С миксер на ниска скорост, разбийте бананите, какаото и ванилията, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате на умерена скорост и много добре след всяко. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в купа. Разбийте с шоколадовата смес последователно със заквасената сметана само до смесване. Разстелете една трета от тестото равномерно в добре намазана форма за кекс. Покрийте с половината пълнеж. Внимателно разпределете половината от оставащото тесто над пълнежа. Покрийте с останалия пълнеж, след това останалото тесто, като го разпределите равномерно. Печете 50 - 55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 15 минути, след това извадете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пресята пудра захар. За шоколадовия пълнеж: В средно голяма купа смесете маслото, кафявата захар, брашното, парченцата шоколад, орехите и бахара. Разбърква се, докато се смесят много добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ