Шоколадови сладкиши с мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За сладкишите:
30 г неподсладен шоколад
1/2 ч масло или маргарин (1 бучка)
1 ч захар
1/2 ч брашно
щипка сол
2 яйца
1/2 ч натрошени орехи
За глазурата:
1 ч пудра захар
2 с.л. масло или маргарин
2 с.л. ментов ликьор
За втората глазура:
30 г неподсладен шоколад
2 с.л. масло или маргарин
За да направите сладкиша: В голяма тенджера разтопете шоколада и маслото. Оставете да изстине. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете квадратна тавичка. В средно голяма купа, смесете захарта, брашното, солта и яйцата. Разбийте, докато са добре смесени. Добавете орехите. Добавете шоколада и се разбърква много добре. Изсипете в съда и печете в продължение на 20 до 25 минути. Оставете да изстине. За да направите глазурата: Разбийте заедно пудрата захар и маслото, добавете ликьора. Намажете охладените сладкиши. Оставете в хладилника за 1 час. За да направите втората глазура: Разтопете шоколада с маслото. Намажете върху първата глазура. Оставете в хладилника за 1 до 2 часа, след това се нарязва на квадрати. Съхранявайте покрито в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ