Шоколадови сладки сърчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бисквитките:
1 ч захар
1 ч масло, меко
1/4 ч мляко
1 ч.л. бадемов екстракт
1 яйце
2 3/4 ч брашно
1/2 ч какао
3/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
За глазурата:
2 ч пудра захар
1/2 ч масло, меко
Червен оцветител за храни
2-3 с.л. мляко
Загрейте фурната до 180 градуса. За бисквитките: Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете млякото, екстракта от бадем и яйцето. Разбъркайте много добре. Добавете брашното, какаото, бакпулвера и содата и разбъркайте добре. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои в хладилника 1 час. На набрашнена повърхност разточете по 1/3 от тестото до слой с дебелина 0,3 см. Изрежете сърчица с формичка за бисквити и ги сложете в тавичка на 2,5 см една от друга. Повторете, докато използвате цялото тесто. Пече се 10-12 минути до стягане. Извадете от съда и охладете напълно. За глазурата: Смесете пудрата захар, маслото и няколко капки оцветител за храна и смесете много добре. Добавете достатъчно мляко, така че да се получи гъст крем. Глазирайте изпечените бисквитки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ