Регистрация

Шоколадови сладки с фъстъчено масло

Автор:
Наталия
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

1/2 ч какао

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

225 г полусладък шоколад, натрошен

115 г неподсладен шоколад, натрошен

1 1/2 ч кафява захар

3/4 ч неосолено масло

3 яйца

1 ч.л. ванилия

255 г полусладък шоколад, натрошен

255 г фъстъчено масло

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Пресейте какаото, брашното, содата и солта върху восъчна хартия. Заделете. Загрейте 3 см вода на дъното на съд за водна баня на умерен огън. Поставете полусладкия и неподсладения шоколад в съд върху врящата вода. Оставете да се разтопи за 12-15 мин. Махнете от огъня и разбъркайте до гладкост. Дръжте на стайна температура. Поставете кафявата захар и маслото в купата на електрически миксер и разбийте на средна скорост за 1 минута. Остържете стените на купата и разбийте на висока скорост още 30 секунди. Остържете купата. Добавете яйцата, едно по едно, като биете на умерена скорост. Добавете ванилията и разбийте за още 30 секунди. Добавете разтопения шоколад и разбийте на ниска скорост още 10 секунди. Остържете стените на купата и разбийте още 30 секунди. Добавете сместа с брашното и разбийте на ниска скорост, докато се абсорбира, 20 до 30 секунди. Добавете натрошения шоколад и фъстъченото масло и разбъркайте добре с гумена шпатула. Поставете по 6-8 бисквитки в тава за печене (всяка бисквитка е приблизително 2 ч.л.). Поставете в средата на фурната. Пече се в продължение на 18 до 20 минути, охладете бисквитките в съда за 5 - 6 минути. Махнете от съда.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта